SportVid - Fitness for sailing

Details

Last version:

Price

Subject:


A special Dutch version of all the important core and stretch exercises for sailing fitness! You can execute them at home, without special equipment or dumbbells. Correct your technique using the perfect example. Training your core is extremely important for sailors. Many athletes struggle with lower back injuries later on in their career. A lot of those injuries can be prevented, just by making sure your core is strong enough for the game. Unlike lifting weights, you can (must!) begin training your core at a young age.


Core - vloer

Er zijn een hoop vloer oefeningen die jouw gezondheid kunnen verbeteren. Niet alleen wordt je houding en aansturing van het lichaam beter. Ook verklein je het risico op blessures door regelmatig een aantal core oefeningen uit te voeren. Core oefeningen zijn voor alle niveaus en alle leeftijden! In dit hoofdstuk leer je alle basisoefeningen en krijg je uitgelegd hoe je stap voor stap je niveau kan verbeteren.

Core - bal

De fitbal is een fantastische tool om je lichaam mee te trainen. Er is een grote verscheidenheid aan oefeningen die je helpen om een goede houding en een goede aansturing van de belangrijkste spieren in het lichaam te ontwikkelen. Onze personal trainer laat je een aantal belangrijke oefeningen zien. Hij legt uit hoe ze uitgevoerd moeten worden en welke resultaten je hiermee mag verwachten!

Fysiek - Benen

Voor heel veel zeilklassen zijn de benen een belangrijk onderdeel van de sport. Zeker als er “gehangen” moet worden om de boot rechtop te kunnen varen zijn de benen in samenwerking met de core ontzettend belangrijk. In deze 4 minuten durende video leer je het belang van de beenspieren en krijg je een aantal oefeningen uitgelegd die je thuis zonder enige vorm van hulpmiddelen uit kunt voeren!

Streching

Leer het belang van een goede cooling down! Met dit blokje stretch na afloop van de training breng je de spieren weer op lengte. Een goede stretch zorgt voor maximaal functioneren van een spiergroep en voorkomt blessures.

Order now!

Order now and watch immediately on your account