SportVid academy
Beter leren met SportVid

Bij ons ligt de aandacht op leren en ontwikkeling van skills ten behoeve van het zeilen. Een groot deel van deze skills is zeer bruikbaar in dagelijks leven, school en toekomstige maatschappelijke functies.
Verbeteren is alleen mogelijk door te oefenen. SportVid zorgt ervoor dat het leerproces zo effectief mogelijk en efficiënt mogelijk verloopt. Een training(doel) van SportVid is altijd gebaseerd op de afweging tussen "performance" en "leermogelijkheid". Een moeilijke opdracht zorgt voor mogelijkheden om te leren, maar maakt een goede uitvoering onwaarschijnlijker. Het is belangrijk om te realiseren dat een goede performance iets anders is dan leren. Leren zie je niet, maar kun je hooguit afleiden. Wij meten de verbetering en het leren in tijd. En we passen de oefeningen en lesstof zo nodig aan. Trainingen zijn uitdagend om te blijven verbeteren, maar simpel genoeg om de genoegdoening en motivatie van een goede performance te ervaren.

Voor Coaches

SportVid Sailing Videos
7 Gouden regels

#Voorgoud

Een perfecte combinatie van wetenschap, ervaring en ‘gewoontes’ in de zeilwereld leiden tot onze gouden coach regels. Ga naar de gouden regels.

register for free
Leerlijn

Leerlijn

We hebben het zeilen afgebroken tot een serie vaardigheden. De belangrijkste aspecten zijn op hun beurt stap voor stap uitgewerkt tot lesvoorbereidingen en instructie video’s. Ga naar onze leerlijn.

Premium sailing videos
CoachVideo's

Video

Video's gericht op trainers en coaches. Belangrijke aandachtspunten om op te letten met commentaar en duidelijk voorbeeld. Ga naar de Coachvideo's

contact sportvid
Methodiek en Didaktiek

Didactiek

Een goede training, begint bij een goede voorbereiding. Onze lesvoorbereiding-formulieren helpen je als coach om je training naar een hoger niveau te krijgen. Bekijk hier een lesvoorbereiding

Voor Zeilers

SportVid Sailing Videos
Hoe word ik goed?

Skills

Er zijn een aantal cruciale vaardigheden die je nodig hebt om wedstrijden te winnen. Wij hebben een duidelijk idee over de volgorde waarin je die wil aanleren. Leer meer.

Premium sailing videos
Premium video's

Premium

Naast de losse goede voorbeelden, zijn er complete video-series beschikbaar. Deze premium video's kan je direct op je account activeren en onbeperkt blijven bekijken. Bekijk het aanbod

Gouden regels

7 belangrijke regels voor coaches om het leereffect te vergroten en trainingen efficienter te maken.